Restorativ yoga

Restorativ yoga er blide, støttede yogastillinger, der hjælper kroppen med at slippe spændinger, vende sanserne indad og finde dyb ro og hvile, så både krop og sind kan genopbygges.

Restorativ yoga er en afspændende, ofte liggende og passiv yogapraksis, hvor du bliver i hver stilling i forholdsvis lang tid. Kroppen støttes af puder, tæpper, blokke og bælter, så der hverken er muskulær aktivitet eller stræk i kroppen, øjnene dækkes med øjenpuder eller bløde tørklæder, og tæpper holder dig varm, så ydre sanseoplevelser minimeres. Dermed kan sindet lettere vende sig indad, og du træner og udbygger de nervebaner, der er involveret i din afslapningsrespons. Alle celler i din krop vil få ro og overskud til at restituere og genopbygge sig selv (heraf navnet 'restorativ yoga').

Forskellen fra afstress-yoga er, at der i restorativ yoga er mindre bevægelse, heller ikke stræk, og at vi i det hele taget søger at minimere sanseoplevelser, så sindet kan vende sig fuldstændigt indad. Vi bruger mere tid på hver enkelt elev, og stillingerne holdes i længere tid.

Pt. tilbyder vi derfor kun restorativ yoga som workshops med max. 6 deltagere, og som privatundervisning (1:1).